תמצית הלכות פסח כולל ההכנות לחג, ערב פסח שחל בחול או בשבת, הלכות ליל הסדר וברכת מאכלי הפסח על פי מנהגי הספרדים והאשכנזים
יש מוצרים מסומים שכשרים לפסח כל השנה, וניתן לסמוך על כך בדיעבד. ניתן לראות את הרשימה באתר כושרות.
נחלקו הדעות בחיוב כשרות במשחת שיניים: לדעת הרב אביגדור נבנצאל (תשובות אביגדור הלוי או"ח עמ' שמ) והגר"מ אליהו (קול צופיך, מצורע ה'תש"ס) ישנה חובה להשתמש במשחת שיניים בעלת הכשר בלבד,
לדעת הגר"ע יוסף (מעין אומר ב, כה) רצוי מאוד להשתמש במשחת שינים בעלת הכשר, אך אין זו חובה גמורה. וכך גם סבר הרב אפרים גרינבלט (שו"ת רבבות אפרים א, יד), והרב אשר וייס (מנחת אשר ח"ג, סט).
אמנם לדעת הגרצ"פ פרנק (הר צבי יו"ד צה) אין כל צורך בהכשר על משחת השיניים. כדבריו כתבו הגר"מ פיינשטין (הובא בשמו ברבבות אפרים ח"ב, י), הרב בן ציון אבא שאול (אור לציון ח"ג ח), הגר"ד ליאור (דבר חברון או"ח עמ' 250), והרב ניסים קרליץ (חוט שני פסח, תמח, ג). (ריכוז השיטות מהרב יצחק דביר)
שלא נחמיר גם שסיכה כשתיה וגם שיש אחשיביה במקום שנפסל מאכילת כלב (אור לציון ג, ח, ו).
יש לדעת שבבדיקות מעבדה נמצא שלא כל ירק המצויין עליו 'בגידול ללא חרקים' הוא אכן נקי, ולכן נכון לרכוש דווקא מחברות שנמצאו נקיות בבדיקות. רשימה זו נתן למצוא ברשת, לדוגמא באתר 'כושרות'.
ראה משנ"ב סי' תנ ס"ק יח.
וראה שו"ע תמח, ז ובמשנ"ב ס"ק לג. ואם האוכל לא ראוי למאכל אדם ראה באול"צ (ג-ח, ה) צדדים לקהל.
ואם יש הפסד מרובה, ראה משנ"ב תמח ס"ק כה, לענין מי שביטל או הפקיר. וראה שו"ת ישכי"ע ח"ז או"ח סימן לג. לענין נוסח מכירה הכולל גם את אלו שרצו למכור ולא הספיקו או שכחו.